Wim, Co-founder Cooperate Green

In november 2022 ontmoette Wim op een masterclass duurzaamheidsverslaggeving van de Erasmus School of Accounting and Assurance diverse oud collega’s van Deloitte.  Uit de ontmoeting met o.a. Gregor Kruijssen en Erik Gooijer is nu de oprichting van een nieuwe organisatie, Cooperate Green, voortgekomen.

Wim is trots en blij om hier samen met 4 andere gepassioneerde ondernemers onderdeel van te zijn. Samen werken aan een groter doel, met elkaar de wereld een beetje mooier maken.

Vanaf 2024 wordt rapporteren volgens CSRD verplicht voor diverse organisaties, en in 2025 voor alle grote ondernemingen waarbij hun leveranciers ook de benodigde data moeten aanleveren.  In deze rapportage geeft het bedrijf inzicht in haar strategie en beleid over duurzaamheid, de implementatie ervan en hoe zij scoort op de betreffende prestatiemaatstaven. Duurzaamheid is een breed begrip dat ook wel als ESG wordt aangeduid: Environment, Social en Governance.

Cooperate Green bestaat uit consultants, financiële experts en accountants die samenwerken bij strategiebepaling, (CSRD-)rapportage en de onafhankelijke controle daarvan. Zo krijg je de oplossing van A tot Z.

Bent u geïnteresseerd in de diensten van Cooperate Green, bezoek dan de website of neem contact op met Wim.

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Wim Nienhuis zelfstandig verder

Wim Nienhuis

Na ruim negen jaar directievoering bij Boerman Transport/Zwatra keerde Wim Nienhuis eind 2019 terug als zelfstandig ondernemer bij Farfalla. Zijn ervaring in transport & logistiek en in landelijke overleggen zoals NIWO en TLN zet hij in zijn werkzaamheden in. Zo startte hij al snel in de Raad van Advies bij Eikelenboom European Food Transport. Daarnaast zet hij zich weer in voor Fairtrade AGF, als zaakbeheerder van VRE Europe. Zijn maatschappelijke drijfveer leidde ertoe dat hij de Delftse startup SD-Insights ondersteunt in hun sales en acquisitie van Next Driver, rijgedragcoaching van vrachtwagenchauffeurs. Lees meer over Wim bij Wie zijn wij en neemt contact op als u één van zijn specialisaties kunt gebruiken.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Beschikbaarheid Tanja

Sinds juni 2018 combineert Tanja haar werk bij Farfalla met parttime wethouderschap bij de Gemeente Barendrecht. Dat blijkt een uitdagende combinatie te zijn. Zeker nu ook haar PhD-traject vorderingen maakt. Tanja beperkt hierdoor haar activiteiten bij Farfalla komende tijd tot het zijn van spreker of dagvoorzitter, of het verzorgen van presentaties en workshops over Maatschappelijk Verantwoordelijk Ondernemen (MVO) en Stakeholdermanagement & -dialoog. Neem gerust contact op als u behoefte heeft aan deze dienstverlening!

Foto: Farfalla Services BV
Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Tanja in de Raad van Toezicht Edudelta

Sinds 13 oktober 2016 is Tanja de Jonge benoemd in de Raad van Toezicht van Edudelta Onderwijsgroep. Edudelta is gespecialiseerd in groen vmbo/mbo onderwijs en heeft locaties in Goes, Middelharnis, Barendrecht en Bleiswijk. Tanja neemt zitting in de auditcommissie vanwege haar financiële deskundigheid en heeft het werkgebied rondom Barendrecht als aandachtsgebied.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Practice what you preach

In haar dienstverlening adviseert Farfalla organisaties om hun maatschappelijke betrokkenheid vorm te geven. Als ondernemer kun je op verschillende wijzen bijdragen aan maatschappelijke en/of lokale initiatieven. Je kunt je kennis of capaciteit inzetten, soms is een financiële bijdrage het meest effectief. Jaarlijks kijkt Farfalla zelf ook waar zij kan bijdragen. Voor 2016 zijn enkele initiatieven geselecteerd: Lokaal fonds voor Barendrecht, Robeco Roparun team 266, Alpe d’Huzes, externe gecommitteerde Avans HogeschoolLogo met naam WEBRoparun logo 2016 met RR25

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Steun Roparun

Farfalla steunt het TeamRobeco van de RopaRun.

Van de website Roparun: De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Informatie over TeamRobeco

image003 (1)unnamed

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Programmamanager Wijzer Werven

 

Logo WW_30 kb png

Sinds 20 februari 2014 is het programma Wijzer Werven gelanceerd. Dit programma is onderdeel van het OCW-programma Cultureel Ondernemerschap. Tanja de Jonge deed samen met haar samenwerkingspartner Charistar mee aan de tender, in het consortium met Berenschot en Van Dooren Advies. Ze wonnen de inschrijving en nu draait het programma Wijzer Werven. Het 4-jarig programma richt zich op het trainen en coachen van culturele instellingen op het optimaliseren van hun financieringsmix en fondsenwerving. Tanja is programmamanager. Ze beoordeelt alle aanvragen, houdt kennismakingsgesprekken en leidt culturele instellingen door naar het trainings- en coachingstraject. Ze monitort voortgang van het programma en rapporteert periodiek met de penvoerder aan OCW. Meer informatie over Wijzer Werven vindt u op daargeefjeom.nl.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Samenwerking AuditProfessionals4U

Vanaf januari 2014 werkt Farfalla samen met Audit Professionals 4 U op het gebied van interne en leveranciers audits. Tanja de Jonge zet zich vooral in op interne audits van kwaliteitsmanagement (bv.ISO9001) en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (bv. ISO26000). Daarnaast is Tanja beschikbaar voor het opzetten en implementeren van Audit Management Systemen. Door haar ruim 20 jaar ervaring als accountant en internal auditor kan Tanja in diverse sectoren worden ingezet. Bijzondere expertise heeft ze in de sectoren onderwijs en overheid. Meer informatie vind je op www.auditprofessionals4u.eu of bel Tanja 06-31211874.LOGO-website-Audit-Professionals-breed-flags-copy

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Tanja de Jonge in RvC Rabobank RMIJ

Sinds 4 juni jl is Tanja de Jonge toegetreden tot de Raad van Commissarissen (RvC) bij Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde (RMIJ). Vanwege haar ruime ervaring met audit en control is zij binnen de RvC lid van de auditcommissie. Rabobank RMIJ heeft een balanstotaal van 1,7 miljard euro en gemiddeld 180 fte (gegevens ultimo 2012)

Geplaatst in Uncategorized | 1 reactie

Farfalla betrekt nieuwe werkruimte

De afgelopen periode werkte Farfalla hard aan het inrichten van de nieuwe werkruimte. Deze is af en daarmee is de verhuizing naar Catharinapolder 12 in Barendrecht afgerond!  Kom gerust een kijkje nemen. Vanaf nu is Farfalla weer 100% beschikbaar voor uw vragen.

Nieuwe werkruimte

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen